Relatietherapie

relatietherapie

Relatietherapie

Het hebben van sociale relaties, je met de mensen om je heen verbinden, is van levensbelang. Relaties met ouders, broers en zussen, partner en kinderen kunnen veel vreugde geven in het leven. Maar deze relaties lopen niet altijd soepel. Ze kunnen ook teleurstellen, knellen of stress opleveren. Moet je dat dan accepteren zoals het is? Je kunt ook besluiten om met de hulp van een therapeut en relatietherapie te werken aan de kwaliteit van je relaties. Om te leren op een constructieve manier de dialoog aan te gaan met elkaar en te verwoorden wat je ervaart en wat je verlangens zijn in jou relaties.

Relatietherapie partners

Als het jullie al een tijdje niet meer lukt om er samen uit te komen, als steeds weer dezelfde conflicten of gebeurtenissen opspelen, dan is het wellicht een goed moment om hulp van buitenaf te zoeken. Een professional die oog heeft voor ieders belangen, ook van eventuele kinderen. Omdat ik van een gezonde afstand naar jullie relatie en communicatie kijk ontdekken we snel jullie valkuilen en niet-werkende patronen. Om vervolgens te werken aan een gezonde manier van verbinden (zie ook pagina EFT).

Alleen in relatietherapie

Dat klinkt een beetje vreemd. Maar als je partner gesprekken (nog) niet ziet zitten en jij wilt dat wel proberen dan is dit een goede optie. Samen met een therapeut kijken naar jouw aandeel, verwachtingen en verlangens kan veel opleveren (wat je misschien wel met je partner kunt delen). Als jij hierdoor verandert zal dat invloed hebben op jullie relatie.

Relatiecheck

Het kan heel veel opleveren als je samen regelmatig je relatie onder de loep neemt. Is er sprake van spanningen, van ongezonde afhankelijkheid, van weinig respect, veiligheid of vertrouwen, van matige verbondenheid of intimiteit? Of gaan jullie om niets de strijd aan met elkaar? laat dan eens je relatie checken en ga met de hulp van een relatietherapeut de dialoog aan met  elkaar. Ik kan jullie helpen te groeien naar meer kwaliteit en verbondenheid.

Samengestelde gezinnen

Een nieuwe liefde….een nieuwe start…wat geweldig! Maar het is vaak ook behoorlijk ingewikkeld! Vooral als je beiden al kinderen hebt. Dan komen er twee gezinsculturen samen, en twee opvoedstijlen. Hoe ga je om met die verschillen? En met elkaars kinderen, en ex-en? Wie krijgt er voorrang als het gaat om aandacht en tijd? Dit alles is een hele uitdaging en kan een nieuwe liefde onder druk zetten. Zoek dan tijdig hulp en wacht niet tot het uit de hand loopt. Roep de hulp in van een therapeut om samen te werken aan oplossingen voor jullie specifieke situatie.

 

Lees meer over;

 

Reacties gesloten.