Individuele therapie

Soms ontdek je dat je niet vrij bent in het leven; je voelt je afhankelijk, gefrustreerd, uitgeblust.

Je bent niet tevreden met (bepaalde terreinen van) je leven, maar snapt niet goed hoe dat
komt.

Je wilt het anders maar je ziet geen oplossing of het lukt je niet op eigen kracht. Dan is het goed om tijdelijk iemand door middel van gesprekstherapie mee te laten kijken naar jouw leven. Vrijuit praten met een therapeut. Een betrokken persoon die echt naar jou
luistert en van een gezonde afstand, met een frisse blik meekijkt naar jouw leven en relaties. Een betrouwbare persoon die jou niet veroordeelt, maar wel een spiegel voorhoudt.

Het is zinvol om ondersteuning van een therapeut te zoeken als je bijvoorbeeld wilt leren

 • Om vrijer te worden in het maken van je eigen keuzes.
 • Als je het idee hebt dat je geen invloed hebt.
 • Meer plezier en verbinding te ervaren in de belangrijke contacten in je leven.
 • Omgaan met  kritiek of afwijzing.
 • Grenzen aangeven of ‘nee’  zeggen.
 • Werken aan je zelfbeeld, eigenwaarde, zelfacceptatie, zelfreflectie.
Lees meer
 • (Tevreden te zijn met wat er lukt en daarvan genieten.
 • Om effectiever te communiceren.
 • Ontdekken waar je nu echt energie van krijgt/blij van wordt.
 • Ontspannen ondanks dat er nog veel te doen is.
 • Gebeurtenissen uit het verleden echt achter je te laten.
 • Het verlies van dierbaren, werk of van gezondheid een plekje te geven.)

STILSTAAN

Ingrijpende gebeurtenissen (verliezen, veranderingen, andere levensfase) in het leven hebben veel invloed op jou welzijn. Vaak meer dan je door hebt of zou willen. Als je onvoldoende stilstaat bij deze gebeurtenissen kan dit latervervelende gevolgen hebben.

Lees meer

( Je worden moe, prikkelbaar, je bent ontevreden, somber of zelfs ziek. Je gaat jezelf terugtrekken of beschermen, ieder heeft zo z’n eigen strategie. Veel mensen negeren dit soort signalen. Ze vinden het moeilijk hierover te praten, schuld en schaamte spelen een rol. Het voelt als falen als ze er zelf niet uitkomen, of zijn het gewoonweg niet gewend om over zichzelf te praten. Ze zoeken afleiding, maar het vervelende gevoel gaat maar niet weg.

Herken je jezelf hierin? Schroom dan niet langer om contact met mij op te nemen en te vragen wat ik voor jou kan betekenen in jouw specifieke situatie.)

CONTEXTUELE THERAPIE

Wat is contextuele therapie? Contextueel werken betekent simpel gezegd dat jij niet alleen maar gezien wordt als een individu, maar als een onderdeel van een groter geheel, jouw context.

De huidige context zoals b.v. je relatie, gezin, werk, buurt, maar ook de context waar je in opgroeide, jouw gezin van herkomst.

Wat heb je daar geleerd en meegemaakt? In het gezin waarin je opgroeit leer je veel over jezelf en het leven. Er worden belangrijke levenslessen doorgegeven. Al generaties lang wordt er geïnvesteerd en gezorgd in herkenbare patronen.

Lees meer

(Dat is mooi, om zo het leven door te geven en het kan groei en ontwikkeling door de generaties heen opleveren. Maar het kan soms ook lastig zijn. Er kan sprake zijn van onrecht, in allerlei vormen. Denk aan oorlog, armoede, ziekte, (voortijdig) overlijden, een handicap, verslaving, onveiligheid. Onrecht maakt dat het zorgen/investeren/geven onder druk komt te staan. Geven en ontvangen raken uit balans wat vaak weer nieuw onrecht veroorzaakt. De patronen en lessen die doorgegeven worden zijn dan niet meer constructief en helpend maar beknellend.

In het verleden kunnen dus mooie, maar ook moeilijke ervaringen, onvervulde verlangens, onuitgesproken verwachtingen of teleurstellingen liggen. Moet je daar dan maar in berusten? Je kunt het toch niet meer veranderen? Dat klopt, je kunt het verleden niet veranderen, maar je kunt er wel iets aan veranderen hoe die ervaringen nu nog steeds invloed op jou hebben.

Het is goed om je te realiseren dat jij ook invloed hebt! Dat oude patronen doorbroken kunnen worden. Als aan de oude levenslessen nieuwe lessen worden toegevoegd is dat niet alleen rechtvaardig voor jou, maar ook voor de toekomstige generaties.)

GROEIEN

Door samen met een contextueel therapeut stil te staan bij de patronen en ervaringen in het verleden en ze te verwerken komt er weer ruimte in het heden. Ruimte om op een verantwoorde manier te bepalen hoe jij in het leven wilt staan en wat jij op jouw beurt belangrijk vindt om door te geven, nu en in de toekomst.

Door vrijuit te praten en stil te staan bij wat je hindert komt er weer ruimte om daarna weer verder te groeien en te worden zoals je bedoeld bent. Er komt weer ruimte om voluit te leven.

“Door het gesprek met Annet kan ik met andere ogen kijken naar de dynamiek in (familie)relaties en de plek die bij mij past innemen ipv de plek die mij wordt aangeboden. Ik voel mij nu meer verbonden met mijzelf en weer vrij om mijn eigen keuzes te maken in het leven zoals het zich aandient. Annet creëert een sfeer van veiligheid, openheid en nabijheid en wijst de juiste richting om die eigen ruimte te vinden en in te nemen.”

Ervaring achtergelaten op ikzoekchristelijkehulp.nl.

“Ik kan oprecht zeggen dat onze gesprekken levensveranderend zijn geweest, middenin een van de zwaarste stormen van mijn leven. In een veilige omgeving en met respect is er alle rust en ruimte om elk onderwerp te bespreken en iedere vraag te stellen. Coaching niet alleen vanuit kennis en kunde maar ook vanuit een stuk eigen ervaring en alles steeds ook kijkend/zoekend naar Gods visie. Met hulp van Annet kon en kan ik werken aan groei op het gebied van mijn zelfbeeld en autonomie. Erg dankbaar voor dit alles!”

Ervaring achtergelaten op ikzoekchristelijkehulp.nl.

Reacties zijn gesloten.