Relatietherapie Zeist

relatietherapie-zeist-gespekstherapie

Wil je samen in relatietherapie in de omgeving van Zeist? Ik bied een veilige plek waar je vrijuit kunt praten, waar aandacht is voor jullie lief en leed. Om samen te groeien naar meer kwaliteit en verbondenheid. Lees dan hieronder meer over relatietherapie in Zeist.

Relatietherapie in Zeist

Relaties staan onder druk, het aantal echtscheidingen liegt er niet om. Maar er niet meer samen uitkomen en vervolgens besluiten om uit elkaar te gaan…. dat is toch het laatste wat je wilt? Hoe voorkomen jullie dat ? Veel stellen kiezen pas voor relatietherapie als de relatie al flink verzuurd is en er weinig tot geen verbondenheid meer wordt ervaren. Herstel in de relatie wordt dan waarschijnlijk een hele klus. Waarom niet eerder de hulp inroepen van een therapeut in Zeist? Ik ben een betrokken persoon die goed luistert en van een gezonde afstand met een frisse blik meekijkt naar jullie leven en relatie.

Relatiecheck in Zeist

Er kan veel leed voorkomen worden als je samen regelmatig je relatie onder de loep neemt. Is er sprake van spanningen, van ongezonde afhankelijkheid, van weinig respect of vertrouwen, van matige verbondenheid of intimiteit? Of gaan jullie om niets de strijd aan met elkaar? Ga dan met de hulp van een relatietherapeut in Zeist de dialoog aan met elkaar. Om samen te werken aan de communicatie en meer kwaliteit en verbondenheid in de relatie. Meer weten over een relatiecheck? Neem contact met mij op!

EFT relatietherapie in Zeist

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een vorm van relatietherapie die door de Amerikaanse klinisch psycholoog Dr. Sue Johnson is ontwikkeld, als antwoord op de vele relatieproblemen waar ze in haar praktijk mee geconfronteerd werd. Johnson stelt dat iedereen behoefte heeft aan hechte en veilige relaties. Een veilige verbinding met een dierbare maakt je sterker. Je kunt beter omgaan met tegenslag, stress en pijn. Johnson ziet de partnerrelatie vooral als een emotionele band en toont aan dat de meeste ruzies in feite voortkomen uit angst voor verlies van die band. Onder alle ellende van een crisis vragen de partners elkaar: kan ik nog op je rekenen, je vertrouwen? Ben je beschikbaar, reageer je als ik je nodig heb? Tel ik nog voor je? Waardeer je mij en aanvaard je mij? Heb je me nodig en vertrouw je op mij? Lees hier meer over EFT relatietherapie voor partners.

Samengestelde gezinnen

Een nieuwe liefde….een nieuwe start…wat geweldig! Maar het is vaak ook behoorlijk ingewikkeld! Vooral als je beiden al kinderen hebt. Dan komen er twee gezinsculturen samen, en twee opvoedstijlen. Hoe ga je om met die verschillen? En met elkaars kinderen, en ex-en? Wie krijgt er voorrang als het gaat om aandacht en tijd? Dit alles kan flink wat spanning opleveren en een nieuwe liefde onder druk zetten. Zoek ook dan tijdig hulp en wacht niet tot het echt uit de hand loopt. Roep de hulp in van een therapeut om samen te werken aan oplossingen voor jullie specifieke situatie. Ook het maken van een stiefouderschapsplan kan een grote hulp zijn bij het vormgeven van het nieuwe samengestelde gezin. Neem contact met mij op om meer te weten te komen over relatietherapie in Zeist.

Mijn werkwijze als relatietherapeut in Zeist

Ik werk vanuit een professionele en persoonlijke, betrokken invalshoek. Een pastorale benadering is mogelijk maar geen voorwaarde. In het eerste contact kunnen we – naast kennismaken en de hulpvraag vaststellen – hierover afspraken maken. Mijn opleiding en het leven zelf hebben er aan bijgedragen dat ik niet denk in goed en fout, niet oordeel of een schuldige aanwijs en niet alleen focus op de problemen. Het is mijn bedoeling om samen juist te kijken naar de mogelijkheden en hulpbronnen in jouw leven. Samen onderzoeken hoe die in de therapie ingezet kunnen worden om zó je verlangens en dromen te verwezenlijken, om je in vrijheid te kunnen bewegen en verbinden.

Om de kwaliteit van de therapie in Zeist te waarborgen ben ik aangesloten bij de VCW (Vereniging van Contextueel Werkers). Daarnaast maak ik deel uit van een intervisiegroep met collega-therapeuten en bezoek ik regelmatig nascholingsdagen vanuit de opleiding. Wil je meer weten over mijn werkwijze als relatietherapeut in de regio Zeist? Neem dan contact met mij op!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.