Relatiecheck

Relatiecheck

Wil je samen met een professional je relatie eens onder de loep nemen, een relatiecheck in de omgeving van Utrecht? Ik bied een veilige plek waar je vijuit kunt praten, waar aandacht is voor jullie verhaal en jullie verlangens. Om samen te groeien naar meer kwaliteit en verbondenheid in je relatie.

Relatiecheck

Je bent niet van plan om uit elkaar te gaan. Je bent tenslotte al zo lang samen en alls loopt wel, maar je mist iets. Of je bent nog maar nét samen en het is anders dan je had gedacht. Je praat er wel eens over met elkaar maar dat lost niets op.

Het kan veel opleveren als je samen regelmatig je relatie onder de loep neemt. Is er sprake van gemis, teleurstelling, spanningen? Van ongezonde afhankelijkheid, van weinig resprect of vertrouwen, van matige verbondenheid or intimiteit? Of gaan jullie om niets de strijd aan met elkaar? Ga dan met de hulp van een relatietherapeut de dialoog met elkaar aan. Om samen te werken aan de communicatie en meer kwaliteit en verbondenheid in de relatie. Meer weten over een relatiecheck? Neem dan contact met mij op!

Het geheim van een goede relatie

Relaties staan onder druk, het aantal echtscheidingen liegt er niet om. Maar er niet meer samen uitkomen en vervolgens besluiten om uit elkaar te gaan…. dat is toch het laatste wat je wilt? Hoe voorkomen jullie dat ? Veel stellen kiezen pas voor relatietherapie als de relatie al flink verzuurd is en er weinig tot geen verbondenheid meer wordt ervaren. Herstel in de relatie wordt dan waarschijnlijk een hele klus. Waarom niet eerder de hulp inroepen van een therapeut?

Ik ben een betrokken persoon die goed luistert en van een gezonde afstand met een frisse blik meekijkt naar jullie leven en relatie.

Wanneer je meer vragen hebt over mijn werkwijze dan kun je altijd contact met mij opnemen via mail of telefoon.

Waarom kiezen voor Vrijuitpraten?

 • geen wachtlijst
 • snelle diagnose
 • professionele, ontspannen aanpak
 • veel ervaring

Wat kan je verwachten bij Vrijuitpraten?

 • Maatwerk: een individuele aanpak vanuit diverse methodes en interventies
 • Persoonlijke, warme benadering
 • Resultaatgericht werken

Samengestelde gezinnen

Een nieuwe liefde….een nieuwe start…wat geweldig! Maar het is vaak ook behoorlijk ingewikkeld! Vooral als je beiden al kinderen hebt. Dan komen er twee gezinsculturen samen, en twee opvoedstijlen. Hoe ga je om met die verschillen? En met elkaars kinderen, en ex-en? Wie krijgt er voorrang als het gaat om aandacht en tijd? Dit alles kan flink wat spanning opleveren en een nieuwe liefde onder druk zetten. Zoek ook dan tijdig hulp en wacht niet tot het echt uit de hand loopt. Roep de hulp in van een therapeut om samen te werken aan oplossingen voor jullie specifieke situatie. Ook het maken van een stiefouderschapsplan kan een grote hulp zijn bij het vormgeven van het nieuwe samengestelde gezin. Neem contact met mij op om meer te weten te komen over relatietherapie.

EFT relatietherapie

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een vorm van relatietherapie die door de Amerikaanse klinisch psycholoog Dr. Sue Johnson is ontwikkeld, als antwoord op de vele relatieproblemen waar ze in haar praktijk mee geconfronteerd werd. Johnson stelt dat iedereen behoefte heeft aan hechte en veilige relaties. Een veilige verbinding met een dierbare maakt je sterker. Je kunt beter omgaan met tegenslag, stress en pijn. Johnson ziet de partnerrelatie vooral als een emotionele band en toont aan dat de meeste ruzies in feite voortkomen uit angst voor verlies van die band. Onder alle ellende van een crisis vragen de partners elkaar: kan ik nog op je rekenen, je vertrouwen? Ben je beschikbaar, reageer je als ik je nodig heb? Tel ik nog voor je? Waardeer je mij en aanvaard je mij? Heb je me nodig en vertrouw je op mij? Lees hier meer over EFT relatietherapie voor partners.


Veelgestelde vragen

1. Wie is Annet van Maris?

Eerlijk, helder, analyserend, empatisch en verbindend.

2. Waar vind je Vrijuitpraten?

Willem Alexanderweg 45
Cothen 3945CH
Nederland

3. Wanneer maak jij een afspraak?

Je overweegt gesprekken, maar schuift het voor je uit. Stel niet langer uit!
Zo eng of gek is het echt niet. Je komt gewoon een uurtje kennismaken en vertellen waar je mee zit. Ik neem jou altijd serieus, luister (ook naar wat je niet zegt) en stel wat vragen. Samen verhelderen we wat er speelt bij jou/jullie. In de vervolggesprekken kijken we naar patronen, obstakels, mogelijkheden en hulpbronnen. Er komt ruimte om te oefenen, te groeien en te verbinden.

4. Hoe kan ik contact opnemen met Vrijuitpraten?

Wanneer je vragen heeft of een afspraak wilt maken dan kunt je eenvoudig contact met mij opnemen door onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Reacties zijn gesloten.